Zora Staack is in 1910 geboren in Kragujevac (voormalig Joegoslavië). Op negentien jarige leeftijd wordt zij tijdens haar studie latijn en archeologie, gevraagd om een publicatie over de opgravingen van Vinca van de beroemde archeoloog Vasic
(eerste geschoolde archeoloog van Servië) te illustreren. Kort daarna treedt zij in het huwelijk met de Deen Staack en vestigt zich met hem in Kopenhagen. Daar schrijft zij zich in aan de Academie voor Schone Kunsten. Zij verwerft een beurs in 1947. Deze geeft haar de mogelijkheid naar Parijs te gaan om te studeren aan de academies van André Lhote en Fernand Léger. Zij verwerft de Franse nationaliteit.

In 1951 doet zij mee aan de Salon d’Automme en in 1953 en 1954 aan zowel de Salon de Mai als de Salon des Réalités Nouvelles. Daar valt de op dat moment bereikte abstractie in haar werk op bij zowel het publiek als de kunstcritici. In 1958 en 1960 exposeert zij respectievelijk bij Galerie Charpentier en Galerie Hautefeuille in Parijs. Haar beste werken bestaan uit verfijnde abstracte composities in combinatie met fantastisch zacht kleurgebruik. Iets wat we ook zien bij een kunstenaar als Geer van Velde. Zora Staack overlijdt in Parijs in 2001.

ICOON_POSTALADDRESS FACEBOOK LINKEDIN INSTAGRAM