Werken van Willem Hussem, Toon Kelder, Wil Leewens, Pieter Ouborg, Tomas Rajlich, Jan Roëde, Wim Sinemus en Joop Vreugdenhil.

In Den Haag was na de oorlog eerder moderne kunst te zien dan in Amsterdam. In 1946 hield de Haagse Kunstkring haar eerste naoorlogse expositie in Panorama Mesdag, alwaar de werken van abstracte en semi-abstracte schilders werden getoond. Een bekend kunstcriticus schreef: ‘Het gaat er naar uitzien dat Den Haag de stad der “abstracten” wordt, zoals het eens de stad der impressionisten was’.

In de jaren vijftig en zestig ontstonden er verenigingen van kunstenaars, maar een zeer bijzondere ontmoetingsplaats was bodega De Posthoorn, aanvankelijk op het Smidsplein en later aan het Lange Voorhout. Hier werd abstracte kunst getoond, oreerden en discussieerden beeldende kunstenaars, schrijvers, dichters en toneelspelers onder het genot van koffie of een borrel met elkaar en de andere kunstminnende gasten. Middelpunt aan de cafétafel was vaak de schilder-dichter Willem Hussem, een innemende man met een brede interesse. Van het werk van hem en een zevental collega’s maken wij u graag deelgenoot.

Picture: work by Willem Hussem, no title, 1965. oil on canvas, 125×200 cm

Back to Exhibitions
ICOON_POSTALADDRESS FACEBOOK LINKEDIN INSTAGRAM