Exposition of paintings, gouaches, drawings and prints of 1933-1975

Als je je verdiept in de ontwikkeling van de beeldende kunst na de Tweede Wereldoorlog, kun (en wil) je niet om Willy Boers(Dutch, 1905 – 1978)heen.

Hij was baanbrekend en stellig in zijn keuze om louter nog abstract te gaan werken en was zeer actief betrokken bij vele initiatieven tot vernieuwing van de kunst na de herwonnen vrijheid.De kunsthistoricus drs. Elmyra M.H. van Dooren heeft in 1995 een lijvige monografie over Willy Boers met oeuvre catalogus voltooid en was zo vriendelijk om voor het boek dat wij bij deze tentoonstelling uitgeven, een korte beschrijving van zijn leven en werk te maken.Wat ons treft in het werk van Willy Boers is zijn vormentaal, kleurgebruik en zorgvuldige (ambachtelijke) toepassing van materialen. Uit het werk spreekt zijn grote passie voor de schilderkunst.

In zijn ruim vijftigjarige loopbaan heeft hij een indrukwekkend oeuvre opgebouwd, dat zich kenmerkt door voortdurende vernieuwing in vormen en materialen en een constante hoge kwaliteit.

Een dergelijk oeuvre is zeldzaam en het doet ons dan ook veel plezier u hiervan een mooie selectie te kunnen presenteren.

Picture: “Elementaire activiteit” , 1950, oil on canvas, 130×160 cm.

Publication: WILLY BOERS, expositie van schilderijen, gouaches, tekeningen en prints.2016. ISBN:9789071937415.

Back to Exhibitions
ICOON_POSTALADDRESS FACEBOOK LINKEDIN INSTAGRAM